Olika typer av köksbelysningsarmaturer

Takarmaturer

Takarmaturer är utformade på ett sätt som ger allmän köksbelysning. Vanligtvis skjuter de ner från taket och är vanligtvis det största ljusbelysningen som finns i köket. Dessa armaturer kan också hängas över en frukostkrok eller ett köksbord.

Ljuskronor

Ljuskronor är också kända som upphängnings- eller kedjehängda armaturer. Liksom takarmaturer hängs också ljuskronor från taket. De kräver dock mer utrymme förutom att lägga till mer pizzazz jämfört med vanliga takarmaturer. De tillhandahåller allmän belysning och har minst två armar med nedljus eller uppbelysning. De används oftast med formella matsalar eller matbord.

Hängen

Hängande köksbelysningsarmaturer är dekorativa armaturer. De hänger vanligtvis från taket och erbjuder både allmän och arbetsbelysning. De flesta köksdesigners föredrar att placera dem över diskar eller över öar där mat, konversation, bakning samt matlagning sker. Ett bra exempel på hängande belysningsarmaturer är mini-hängen, som vanligtvis används för små köksutrymmen och är ungefär 12 tum eller mindre. Ett annat exempel är öljus eller flerljushängare, som fungerar bra större utrymmen som kräver mer belysning.

Vägglampor

Vägglampor är en typ av köksbelysning som vanligtvis monteras på väggen. De kan ha formen av scones som matchar ett hängsmycke, takarmatur eller en ljuskrona. De kan antingen leverera uppgift, accent eller allmän belysning. Några av de vanliga platserna där vägglampor används inkluderar på vardera sidan om ett konstverk, ett dekorativt stänk eller används för att skapa en kontaktpunkt för en hutch.

Spårbelysning

Även känd som räckebelysningssystem, har denna typ av köksbelysning ett brett utbud av designflexibilitet. Banan kan vara lång eller kort, böjd eller rak. Spotlights, hängen eller andra köksbelysningsarmaturer kan hängas från banan på olika punkter, riktningar och höjder för att ge accent, uppgift eller allmän belysning.

Infälld belysning

Även känd som burlampor, är denna typ av köksbelysning placerad i taket istället för att fästas på eller hängas från taket. Denna typ av köksinredning är ett perfekt val för dem som föredrar diskreta än dekorativa belysning. Infälld belysning kan ge uppgift, accent eller allmän köksbelysning.

One thought on “Olika typer av köksbelysningsarmaturer

Lämna ett svar